Masterclass ‘Reizen in de zorg’

Reisbalans verzorgt regelmatig masterclasses, specifiek gericht op bepaalde doelgroepen of thema’s. Doel daarbij is voornamelijk kennis delen en samen met branchegenoten sparren over uitdagingen en oplossingen op het gebied van mobiliteit.

Eind 2018 was de eerste Masterclass Reizen in de Zorg. Speciaal gericht op Zorginstellingen met ambulante medewerkers. Een doelgroep die ook ècht uitdagingen heeft op het gebied van mobiliteit. Want de (reis)kosten zijn hoog, de administratieve lasten fors (de stroom declaraties is groot) en iedereen is in voor meer sturing op vitaliteit en duurzaamheid.  Hierbij komt ook dat organisaties zich niet negatief willen onderscheiden als het gaat om de reiskostenregeling; het is al moeilijk genoeg om personeel te vinden.

Met een leuke groep geïnteresseerden op een inspirerende locatie, de haven van de GVB ponten aan het IJ, werd gesproken over reiskostenvergoedingen, alternatieve mobiliteitsvormen en sturing op meer OV en fietsgebruik in plaats van alleen de auto. Er zijn veel mogelijkheden om mobiliteit anders te organiseren. Met nieuwe inzichten en contacten in de branche ging iedereen weer huiswaarts,

“Prettig om ideeën uit te wisselen met andere zorginstellingen’

“Levendige presentatie met theorie en voorbeelden uit de praktijk”

“Belangrijk actueel onderwerp, voor herhaling vatbaar”

Geïnteresseerd in de volgende masterclass Reizen in de Zorg of over een ander thema? Neem contact met ons op en houd onze website in de gaten. Wij horen graag van u.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over Reisbalans of onze dienstverlening? Wij helpen u graag! Ons Reisbalans team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.