Steeds meer bedrijven gaan de mobiliteit van hun medewerkers anders organiseren en haken daarbij aan op de trend die zich verder lijkt door te zetten, het delen van auto’s voor zakelijk gebruik. U vraagt zich wellicht af of autodelen ook voor uw organisatie interessant is.

Zakelijk autodelen heeft veel voordelen. U bespaart kosten, verkrijgt meer inzicht, hebt minder administratieve rompslomp én u levert een bijdrage aan duurzame mobiliteit. Want biedt u uw medewerkers deelauto’s op uw bedrijfslocatie, dan komen zij, blijkt uit ervaring, vaker met het openbaar vervoer of de fiets naar kantoor. Voor hun zakelijke afspraken maken zij dan gebruik van de deelauto’s. Zo zorgen deelauto’s niet alleen voor minder auto’s op de weg, maar ook op uw parkeerplaats.

Met deelauto’s krijgt u, door de techniek die in de auto is ingebouwd, meer inzicht in de reiskosten en het reisgedrag. U kunt dus sturen op deze kosten, en ook uw administratie wordt gemakkelijker want medewerkers hoeven geen kilometers meer te declareren.

Hoe werkt autodelen?
Medewerkers kunnen 24 uur per dag online een deelauto reserveren voor een zakelijke rit. De sleuteluitgifte en rittenadministratie zijn volledig geautomatiseerd. Bij reserveren is direct inzichtelijk welke auto’s nog beschikbaar zijn op het gewenste tijdstip. De auto wordt geopend met mobiliteitskaart of app en voor onderhoud en schoonmaak wordt gezorgd.

Schonere ritten
Met autodelen vinden er ook meer ritten plaats met kleinere en schonere auto’s, die goed onderhouden zijn. Privéauto’s zijn vaak wat ouder en ook groter dan nodig voor de doeleinden waarvoor ze worden ingezet. Een stationcar is handig voor het gezin, maar niet nodig als je alleen of met twee mensen naar een vergadering gaat. Een deelautosysteem draagt daardoor ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de werkgever.


Met zakelijk autodelen van Reisbalans gaat u het gebruik van auto’s anders organiseren. Laat u informeren over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.