De vraag naar multimodale mobiliteit groeit. Flexibiliteit, duurzaamheid en bereikbaarheid van steden en bedrijventerreinen zijn hierbij belangrijke thema’s. U-OV Zakelijk en Qbuzz Zakelijk springen op deze vraag in met de introductie van flexibele, multimodale mobiliteitskaarten. Ideaal voor werkgevers in de regio’s Utrecht, Dordrecht, Molenlanden en Gorinchem.

Gemakkelijk reizen en alle kosten op één factuur
Met de zakelijke mobiliteitskaart kunnen medewerkers gebruik maken van tal van (duurzame) vervoersopties zoals het OV, deelfietsen, fietsenstallingen, fietskluizen, P+R parkeren en deelauto’s. Het is een kwestie van kiezen en combineren, zo kan de auto vaker blijven staan. Bovendien is geld voorschieten en declareren verleden tijd. De mobiliteitskaart registreert alle reizen en bijbehorende kosten die de werkgever maandelijks ontvangt op één factuur. Rapportages geven inzicht in reisgedrag, reiskosten en CO2-uitstoot zodat, indien gewenst, sturing door de werkgever hierop mogelijk is.

“De introductie van de mobiliteitskaart past in onze plannen om bij te dragen aan schonere regio’s. We kunnen hier als U-OV en Qbuzz een belangrijke bijdrage leveren. Zo rijden veel van onze bussen al volledig elektrisch, en breiden we dit steeds verder uit in de regio’s. Ook wassen wij onze bussen met recycled water. De introductie van onze multimodale mobiliteitskaart is dan ook een logische stap. Hiermee bieden wij werkgevers in de regio’s nu een mooie duurzame totaaloplossing op het gebied van mobiliteit”

De zakelijke mobiliteitskaarten van U-OV en Qbuzz zijn ontstaan in samenwerking met Reisbalans, waarbij de kracht van duurzame OV-partijen wordt gecombineerd met die van Reisbalans, als innovatieve speler op het gebied van multimodaal reizen en de administratieve ondersteuning en afhandeling. Hierdoor ontstaat een mooie propositie voor werkgevers in de regio’s.

Multimodaal aanbod breidt zich uit
De mobiliteitskaart biedt veel duurzame reismogelijkheden. Met de komst van steeds meer mobiliteitsaanbieders en de mogelijkheid voor hen om aan te sluiten op de mobiliteitskaart wordt duurzaam reizen steeds toegankelijker, gemakkelijker, en leuker. 

De voordelen van de mobiliteitskaart op een rij

  • Flexibel reizen met veel duurzame vormen van vervoer
  • Aantrekkelijke tarieven en kortingen
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Geen administratieve rompslomp
  • Maandelijkse factuur achteraf

Nog meer gemak?
Medewerkers kunnen de app downloaden waarin zij alle reizen kunnen terugzien, en eventueel verantwoorden naar zakelijk of woonwerk-verkeer. De app is ook te gebruiken voor het registreren en declareren van autokilometers als de reis afleggen met OV bijvoorbeeld geen optie is. En bij vragen over de kaart, of hulp onderweg is de klantenservice per mail en telefonisch bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen in de week.