De Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard – met ruim 500 medewerkers – had net als veel andere bedrijven een aantal losse regelingen op het gebied van mobiliteit.

Samen met Syndesmo heeft Eigen Haard gewerkt aan een overkoepelende visie. Eigen Haard is daarbij uitgekomen op ‘Ik kies en reis bewust’, als kapstok voor het mobiliteitsbeleid. Dit wordt concreet gemaakt in drie begrippen: verkorten, veranderen, verschonen.

Eigen Haard vraagt medewerkers om bewust te reizen. Dat begint bij de vraag of de reis wel moet worden gemaakt. De meest duurzame en efficiënte reis is immers de reis die niet wordt gemaakt. Zo worden onnodige kilometers en onnodige (reis)tijd voorkomen. Als er dan toch gereisd moet worden, gebeurt dit bij voorkeur met een vervoermiddel met zo min mogelijk uitstoot. Dus bewust kiezen voor een schonere optie (zoals fiets, OV) of het elektrificeren van het vervoer, door middel van elektrische (pool)auto’s en bussen.

Reisbalans is betrokken bij het mobiliteitsbeleid, om aan medewerkers meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden te bieden en het declareren te vereenvoudigen. In het kader van ‘Ik kies en reis bewust’ hebben we specifieke diensten beschikbaar gesteld voor specifieke groepen. Medewerkers hebben zowel via een webportal als via de Reisbalans app inzicht in hun reisgedrag en de daarbij behorende kosten. Zo wordt het mobiliteitsbeleid goed ondersteund. Ook het declareren van de thuiswerkvergoeding kan inmiddels via Reisbalans.

Alle mobiliteit op één kaart en in één app geregeld

Met de Reisbalans mobiliteitskaart kan gebruik worden gemaakt van alle vormen van vervoer. Trein, auto, fiets, taxi, parkeren, tanken en nog veel meer. Het is een kwestie van kiezen en combineren.

Reisbalans is via Syndesmo betrokken bij de uitvoering van het mobiliteitsbeleid van Eigen Haard. We kennen elkaar dus best goed en zien dat na een voorzichtige start het beleid ook goed kan worden vormgegeven op ons platform. Dat er na Eigen Haard meer woningcorporaties bij ons hebben aangeklopt, zien we als een groot compliment!

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Al uw zakelijke mobiliteit in één keer geregeld. Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een (digitale) afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.