Nieuwe wetgeving

Vanaf 1 juli 2023 gaat een nieuwe wetgeving in: de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit. Dit betekent dat bedrijven met meer dan 100 werknemers vanaf komend jaar verplicht zijn om de CO2-uitstoot van woon-werk en zakelijk verkeer te registreren en rapporteren. In 2024 moet de geregistreerde CO2-uitstoot van 2023 worden opgegeven aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De wetgeving zou ingaan op 1 januari 2023, maar is met een half jaar verschoven naar 1 juli. Dit betekent ook dat in 2024 alleen de uitstoot van juli 2023 tot en met december van dat jaar opgegeven hoeft te worden.

Maar hoe pakt u dat nu gemakkelijk aan? En welke opties zijn er voor uw organisatie?

Flink administratief vraagstuk

Als werkgever mag u zelf bepalen hoe u de CO2-registratie voor uw bedrijf aanpakt. Maar om de CO2-uitstoot van al uw woon-werk en zakelijke verkeer te registreren, heeft u een flink administratief vraagstuk te pakken.

Een makkelijke oplossing hiervoor is het automatisch laten registreren van de gemaakte reizen. Hierbij wordt automatisch de CO2-uitstoot per vervoermiddel berekend en blijft de privacy van uw werknemer gewaarborgd.

Registreer de CO2-uitstoot van uw bedrijf met Reisbalans

Reisbalans kan alle reisbewegingen met allerlei vormen van vervoer registreren. Denk aan de het OV of de (deel)auto, maar ook aan de fiets, scooter of wanneer uw werknemer thuis werkt. Hierbij wordt niet alleen geregistreerd welk reisdoel de rit heeft (zakelijk of woon-werk), maar ook welk vervoermiddel is gebruikt, welke afstand is afgelegd én wat de CO2-uitstoot per rit is.

Al deze informatie wordt volgens de AVG-regels voor u verzameld en vervolgens in één duidelijk overzicht gezet. U ziet dan precies wat de (individuele) CO2-uitstoot van uw organisatie is.

Reisbalans duurzaamheidsrapport

Automatische registratie

Laat alle ritten van uw werknemers automatisch registreren met onze handige tools, zoals een mobiliteitskaart en app met GPS-tracker. Van elke rit wordt automatisch de CO2-uitstoot berekend.

Eén overzicht

Reisbalans zorgt ervoor dat de ritten overzichtelijk verwerkt worden, in een format dat naadloos aan HR- en salarispakketten gekoppeld kan worden. Hierdoor ziet u in één oogopslag wat uw CO2-uitstoot per maand is.

AVG-proof

Reisbalans neemt de privacy van uw werknemers zeer serieus en volgt de AVG-wetgeving in alle processen. Ook voldoen wij aan alle eisen van ISO27001.

Deze klanten registreren al CO2-uitstoot met Reisbalans

Ja, ik wil hulp bij mijn CO2-registratie!

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een (digitale) afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.