Flexibele mobiliteit is tegenwoordig de ‘way to go’. Medewerkers verwachten keuzevrijheid in de manier waarop ze reizen en willen hybride werken. Ook werkgevers willen vaak een flexibel beleid hanteren, omdat dit bijvoorbeeld aansluit op de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf. Bij veel bedrijven betekent dit dat de auto minder centraal staat en meer gebruik gemaakt wordt van andere vervoermiddelen.

 

De huurauto als aanvulling op flexibel beleid

Voor sommige zakelijke reizen blijft de auto toch de beste optie. Bijvoorbeeld voor een zakenreis of een tijdelijk project op een andere locatie, maar ook als aanvulling op beleid waar de auto niet centraal staat. Voor dit soort situaties zetten werkgevers vaak huurauto’s in. Zo vaak zelfs, dat de huurauto dit jaar de populairste mobiliteitsoplossing is in de zakelijke markt, blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij Arval en onderzoeksbureau Ipsos onder 300 Nederlandse bedrijven.

 

De uitdagingen van huurauto’s voor zakelijk gebruik

De huurauto is natuurlijk een mooie oplossing om een mobiliteitsbeleid aan te vullen waarin de auto niet centraal staat, maar er komen wel uitdagingen bij kijken. Als medewerkers op eigen houtje een huurauto uitzoeken en de kosten daarvan declareren, raak je als werkgever het overzicht kwijt en krijg je te maken met veel administratie. Maar ook als een werkgever de huurauto’s zelf voor medewerkers regelt zit er een hoop tijd in het zoeken naar de auto en het boeken daarvan. Vooral als je te maken hebt met verschillende partijen en dus met verschillende facturen. Toch is het vaak nodig om met verschillende verhuurders te werken om aan de vraag te kunnen voldoen.

 

Het dilemma voor werkgevers: flexibiliteit bieden of administratie vermijden?

Werkgevers kunnen voor een dilemma komen te staan. Aan de ene kant wil je medewerkers toegang bieden tot een auto, wanneer dat past bij de reis die ze moeten maken voor hun werk. Vooral nu de auto vaak niet meer centraal staat, is de huurauto een vaak een passende oplossing die steeds meer gebruikt wordt. Maar de andere kant van het dilemma is dat je als werkgever niet veel meer werk wilt hebben aan alle administratie die daarbij komt kijken. Als de huurauto voor jou als werkgever nóg meer facturen, declaraties en werk oplevert, is de huurauto een minder aantrekkelijke oplossing. Dus, wat is voor werkgevers de beste oplossing?

 

Een efficiënte manier van huurauto’s

Huurauto kan een mooie toevoeging zijn op je mobiliteitsbeleid, maar moet niet zorgen voor te veel extra werk voor jou als werkgever. Om dat te voorkomen is er een efficiënte manier om dit te regelen, namelijk om alles rond de huurauto bij één partij neer te leggen. Met Reisbalans is het mogelijk om alles snel en gemakkelijk te regelen, zowel voor de medewerker als voor de werkgever. In de Reisbalans app of portal kunnen gebruikers makkelijk een auto huren via onze partner Tripmanager, die helpt zoeken naar de juiste auto en alle bijkomende zaken regelt. Zo maak je het gebruik van huurauto efficiënt en gemakkelijk voor je medewerkers en voor jou als werkgever. Alles rond huurauto wordt daarnaast verrekend op één factuur, dus ook als je in de toekomst nog meer huurauto’s inzet, zorgt dat helemaal niet voor nog meer administratie.

Interesse in de mogelijkheden van huurauto via Reisbalans? Lees meer op de huurauto pagina en neem contact met ons op.

Misschien vind je dit ook interessant:

Man rijdt in huurauto.

Huurauto’s efficiënt inzetten voor zakelijk gebruik

Lees verder
vrouw naast deelauro

Een slimmere oplossing voor jouw wagenpark

Lees verder

Stappenplan voor het regelen van zakelijke mobiliteit

Lees verder

Hoe de CSRD voor jouw MKB relevant is én kansen biedt

Lees verder

Hoe werkgevers het file- en parkeerprobleem kunnen helpen oplossen

Lees verder