Eén kaart voor al het vervoer

Voor lang niet alle medewerkers is elke werkdag hetzelfde. Waarom moet de wijze waarop zij van A naar B reizen dat dan wel zijn? Met onze gemakkelijke mobiliteitskaart kunnen uw medewerkers flexibel reizen. De ene keer de trein, de andere keer de OV-fiets of een deelauto. Geen gedoe met saldo laden, geld voorschieten en declareren, dat is ideaal. Alle kosten vindt u aan het eind van de maand overzichtelijk op één factuur. 

Hoe werkt het?

Uw medewerkers kunnen eenvoudig een mobiliteitskaart aanvragen via hun online Reisbalans account, Mijn Reisbalans. Na ontvangst kunnen zij  gebruikmaken van diverse vervoersmiddelen. U bepaalt welke reismogelijkheden wij op de kaart zetten. De opties zijn legio. Voor medewerkers die heel incidenteel reizen of tijdelijke medewerkers hebben wij ook mobiliteitskaarten die u binnen uw organisatie kunt beheren en gedurende een bepaalde periode aan medewerkers kunt toewijzen. Een handig alternatief voor declareren!

Alle mobiliteit op één kaart en in één app geregeld

Met de Reisbalans mobiliteitskaart kan gebruik worden gemaakt van alle vormen van vervoer. Trein, auto, fiets, taxi, parkeren, tanken en nog veel meer. Het is een kwestie van kiezen en combineren.

Misschien vind je dit ook interessant:

Elektrisch rijden en laden: hoe maak je het medewerkers gemakkelijk?

Lees verder

Heeft de deelscooter nog toekomst in Nederland?

Lees verder

OVpay: het nieuwe in- en uitchecken in het OV

Lees verder

7 tips om de CO2-uitstoot van zakelijk verkeer van je medewerkers te verminderen

Lees verder

Wat is het verschil tussen een mobiliteitsbudget en een mobiliteitsvergoeding?

Lees verder

Welke diensten

Met onze alles-in-één mobiliteitskaart is multimodaal reizen eenvoudig. Het gebruik van de mobiliteitsdiensten wijst zich bijna vanzelf. Om u een beeld te geven zetten wij in één overzicht wat u moet weten over de werking van de verschillende mobiliteitsopties. Creëer met onze mogelijkheden de ideale mobiliteitsmix voor uw organisatie.

Openbaar vervoer
Onze mobiliteitskaart is een zakelijke OV-chipkaart. Hiermee kan worden gereisd in al het openbaar vervoer in Nederland. Trein, bus, tram, metro, ferry… het reizen gaat door middel van in- en uitchecken. Saldo laden op de kaart is niet nodig, de reiskosten worden maandelijks gefactureerd.

Deelfietsen & fiets stallen
OV-fietsen zijn op meer dan 300 locaties in Nederland beschikbaar en zijn eenvoudig te huren met onze kaart. Ze zijn te vinden op veel stations, bij bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen. Een handig en gezond vervoermiddel voor het laatste stukje van de reis. Met onze mobiliteitskaart is het zelfs mogelijk dat medewerkers hun eigen fiets stallen in de bewaakte en zelfservice stallingen op NS-stations.

Deelauto’s
Zo nu en dan een auto nodig? Dan is een Greenwheels deelauto een goed alternatief voor een rit met de eigen auto. Kilometers declararen is dan niet nodig. De deelauto’s zijn op veel plekken op te halen en terug te brengen. De auto’s zijn eenvoudig te reserveren en openen met de kaart of app.
Wilt u graag op uw bedrijfslocatie een aantal deelauto’s voor eigen gebruik? Dat regelen wij ook.

Parkeren
Voorkom drukte, files en hoge parkeerkosten in de stad. Laat uw medewerkers de auto parkeren met onze mobiliteitskaart op een P+R terrein aan de rand van de stad en hun reis met de trein vervolgen voor het laatste stukje van de reis.
Ook straatparkeren faciliteren wij met Reisbalans, dan gaat het parkeren via de app.

Tanken & e-laden
Indien gewenst zetten wij op de de Reisbalans mobiliteitskaart tanken of e-laden ‘aan’. Het is dan mogelijk overal in Nederland te tanken, maar ook in het buitenland. Ook bij de voordelige onbemande tankstations. Dit werkt niet alleen kostenbesparend, maar ook nog eens gemakkelijk! Daarnaast is het mogelijk om uw auto elektrisch te laden.

Auto huren
Een auto op afroep nodig? Dan is een huurauto via Reisbalans zo geregeld. Binnen enkele uren staat er een nette auto voor de deur. De auto wordt afgeleverd en opgehaald op de door u aangegeven locatie.

Taxi
Via Reisbalans kan er gebruikt worden gemaakt van een taxi. Boek een taxi via onze klantenservice en wij zorgen ervoor dat er een taxi klaarstaat op de gewenste plaats en het gewenste tijdstip.

Wat is een mobiliteitskaart?

Een mobiliteitskaart is zakelijke variant op de OV-chipkaart. Als werkgever kunt u werknemers een mobiliteitskaart geven. Met een mobiliteitskaart is er direct toegang tot onder andere het openbaar vervoer, maar ook tot deelfietsen en deelauto’s. Daarnaast kunt u gebruik maken van taxi’s, parkeerplaatsen en tanken/e-laden. Met de mobiliteitskaart bent u dus ten alle tijden in staat om vervoer te regelen. Bij Reisbalans kunt u direct de mobiliteitskaarten voor uw personeel regelen.

 

Hoe werkt een mobiliteitskaart?

Als u ervoor kiest om uw mobiliteitskaarten via Reisbalans te regelen, krijgen nieuwe werknemers bij de onboarding direct een uitnodigingsemail van ons. In deze e-mail staat een link waarmee uw nieuwe werknemers direct een account bij Reisbalans kunnen aanmaken. Dit kan zowel via de portal als via de Reisbalans app. Hierin kunnen ze direct hun mobiliteitskaart aanvragen, welke binnen 10 werkdagen zal worden bezorgd. Na ontvangst van de mobiliteitskaart kan deze via de portal geactiveerd worden. Direct na activatie kan uw werknemer de mobiliteitskaart in gebruik nemen. Alle gemaakte ritten komen in het overzicht van de app en portal te staan, zodat uw medewerkers deze kunnen bevestigen. Het kan één of meerdere werkdagen duren voordat de rit in het overzicht verschijnt. Het saldo wordt automatisch opgeladen, zodat uw werknemers zich hier geen zorgen over hoeven te maken.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Al uw zakelijke mobiliteit in één keer geregeld. Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een (digitale) afspraak te maken voor een gratis adviesgesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.